Tyrni-appelsiinijuustokakku
Tykkäämiset
0 1
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_huhtikuun_reseptit, hiilihydraattipitoinen, sisältää vehnää, sisältää suklaata, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, omenaton, munaton, gluteeniton, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Tyrni-appelsiinijuustokakku

8:lle hengelle

 

Jogurtti keventää rapeapohjaisen juustokakun. Keltainen tuo auringon kahvipöytään.

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 175 g
    suklaatäytekeksejä
  • 50 g
    margariinia
  • Täyte
  • 6 kpl
    liivatelehteä
  • 2 prk
    (à 200g) maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 prk
    (400 g) turkkilaista jogurttia
  • 2 dl
    tomusokeria
  • 1 kpl
    appelsiini
  • Kiille
  • 2 dl
    tyrni-appelsiinikeittoa (Riitan Herkku)
  • 2 kpl
    liivatelehteä
  • Lisäksi
  • 1
    ananaskirsikoita
  • 1
    mintunlehtiä
 

Ohjeet

Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita kekseihin. Painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm).

Laita 6 liivatetta kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja tomusokeri. Pese appelsiini. Vuole kuori ohuelti kuorimaveitsellä.

Laita lastut kylmään veteen ja jääkaappiin. Purista appelsiinin mehu ja kuumenna se. Purista liivatteista vesi ja sekoita mehuun. Kun seos on kädenlämpöistä, kaada se ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Täytä kakku, peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa 2 tuntia.

Laita 2 liivatetta kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna mehukeitto. Purista liivatteista vesi ja sekoita ne mehukeittoon. Kaada huoneenlämpöinen kiille kakulle ja hyydytä jääkaapissa 4–6 tuntia.

Kuivaa ja suikaloi appelsiininkuoret. Irrota ja koristele kakku.