Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Tyrni-appelsiinijuustokakku
8:lle hengelle

” Jogurtti keventää rapeapohjaisen juustokakun. Keltainen tuo auringon kahvipöytään.
Ainesosat
- Pohja
-
175 gsuklaatäytekeksejä
-
50 gmargariinia
- Täyte
-
6 kplliivatelehteä
-
2 prk(à 200g) maustamatonta tuorejuustoa
-
1 prk(400 g) turkkilaista jogurttia
-
2 dltomusokeria
-
1 kplappelsiini
- Kiille
-
2 dltyrni-appelsiinikeittoa (Riitan Herkku)
-
2 kplliivatelehteä
- Lisäksi
-
1ananaskirsikoita
-
1mintunlehtiä
Ohjeet
Murskaa keksit. Sulata margariini ja sekoita kekseihin. Painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan (halkaisija 20 cm).
Laita 6 liivatetta kylmään veteen. Vatkaa tuorejuusto pehmeäksi. Sekoita joukkoon jogurtti ja tomusokeri. Pese appelsiini. Vuole kuori ohuelti kuorimaveitsellä.
Laita lastut kylmään veteen ja jääkaappiin. Purista appelsiinin mehu ja kuumenna se. Purista liivatteista vesi ja sekoita mehuun. Kun seos on kädenlämpöistä, kaada se ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Täytä kakku, peitä kelmulla ja hyydytä jääkaapissa 2 tuntia.
Laita 2 liivatetta kylmään veteen 5 minuutiksi. Kuumenna mehukeitto. Purista liivatteista vesi ja sekoita ne mehukeittoon. Kaada huoneenlämpöinen kiille kakulle ja hyydytä jääkaapissa 4–6 tuntia.
Kuivaa ja suikaloi appelsiininkuoret. Irrota ja koristele kakku.
© SOK