Unkarilainen makkarapata
Tykkäämiset
18 10
Osuvuus
94%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, keskitaso, pataruoka, laktoositon, maidoton, munaton, vähälaktoosinen, makkarat, sisältää gluteenia, sisältää nautaa, sisältää lihaa

Unkarilainen makkarapata

4:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 0
    persiljasilppua
  • 6
    perunaa
  • 1 tl
    paprikaa
  • 1
    liha- tai yrttiliemikuutio, esim. valkosipuli-persiljakuutio
  • 2
    sipuli
  • 2 rkl
    öljyä
  • 2
    eriväristä paprikaa
  • 3
    valkosipulin kynttä halutessasi
  • 3
    kypsää tomaattia tai 400 g säilöttyjä tomaatteja
  • 0.5 tl
    fenkolia
  • 0.5 tl
    mustapippurirouhetta
  • 4 dl
    vettä
  • 250 g
    mausteisia makkaroita, esim. kabanosseja tai braatvursteja
 

Ohjeet

Kuori ja lohko sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhdo paprikat, poista kannat ja siemenet ja lohko kuoret. Kuori ja lohko perunat. Huuhdo tomaatit, jos käytät tuoreita. Kuumenna padassa öljy, paprikajauhe ja fenkolinsiemenet. Lisää sipulit ja valkosipulinkynnet ja hauduta niitä hetki keskilämmöllä. Lisää paprikapalat, sekoita ja hauduta edelleen. Lisää vesi, lihaliemikuutio ja perunalohkot. Keitä perunat melkein kypsiksi. Lisää lohkotut tai säilötyt tomaatit. Kuumenna seos kiehuvaksi ja kypsennä aivan kypsäksi miedolla lämmöllä. Paloittele joukkoon makkarat. Kuumenna ja mausta. Tarjoa lisänä leipää. Nyt sopii hapatettukin leipä!