Uuniblini ja lohiceviche
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_tammikuun_reseptit, sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, venäläinen, sisältää munaa, sisältää kalaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, alkuruoka, gluteeniton, pääruoka, suolaiset leivonaiset, leivonnaiset, muut

Uuniblini ja lohiceviche

16:lle hengelle

 

Perulainen ceviche yllättää iloisesti blinissä! Uuniblini on näppärä valinta, kun pöydän ääressä on monta herkkusuuta.

Lisää

Ainesosat

  • 0.5 pakettia
    (à 50 g) tuorehiivaa
  • 7 dl
    täysmaitoa
  • 1.5 dl
    turkkilaista jogurttia
  • 2 dl
    tattarijauhoja
  • 2 dl
    vehnäjauhoja
  • 2.5 kpl
    kananmunaa
  • 20 g
    voita sulatettuna
  • 1 tl
    suolaa
  • Lohiceviche
  • 400 g
    kirjolohifileetä
  • 2 dl
    limenmehua (noin 8 limeä)
  • 0.8 kpl
    punainen chili
  • 0.8 kpl
    punasipuli
  • 1 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 2 tl
    sokeria
  • 1 kpl
    ruukku korianteria
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Lisäksi
  • 2 kpl
    avokadoa
  • 3 kpl
    limeä
  • 2 tl
    limenmehua
  • 1 prk
    (120 g) smetanaa
  • 0.2 tl
    (¼ tl) mustapippuria
  • 0.2 tl
    (¼ tl) suolaa
 

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita jogurtti joukkoon. Lisää tattari- ja vehnäjauhot ja peitä kulho liinalla. Siirrä kulho lämpimään vesihauteeseen noin 15 minuutiksi.

Valmista taikinan kohotessa lohiceviche. Poista lohesta tarvittaessa ruodot ja paloittele kala ½ cm:n kokoisiksi kuutioiksi. Laita kalapalat kulhoon ja lisää limenmehu. Paloittele chili, kuori ja viipaloi punasipuli, kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Sekoita chili, sipulit, sokeri ja suola kalojen joukkoon. Laita jääkaappiin tekeytymään.

Kuumenna uuni 200-asteiseksi.

Kun taikina on kohonnut ja kuplii, sekoita kananmunat, voisula ja suola taikinaan. Kumoa taikina leivinpaperin päälle pellille. Kypsennä uunissa noin 30 minuuttia, tai kunnes pinta on saanut hiukan väriä. Anna uuniblinin jäähtyä ja leikkaa se sitten annospaloiksi.

Halkaise avokadot ja poista kivet. Kaapaise hedelmäliha kuoresta lusikalla ja leikkaa kuutioiksi. Pese limet ja lohko ne 6 osaan (yhteensä 18 lohkoa). Purista parista lohkosta mehu (2 tl) smetanan joukkoon. Mausta smetana suolalla ja mustapippurilla.

Hienonna korianteri ja sekoita cevichen joukkoon. Valuta cevicheä hiukan ja lusikoi blinipalojen päälle. Viimeistele blini avokadokuutioilla, maustetulla smetanalla ja limelohkoilla.