Uunilihapullat tomaattikastikkeessa
Tykkäämiset
7 0
Osuvuus
86%


Muut luokittelutiedot

uuniruoka, pääruoka, maidoton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, sisältää maitoa, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää valkosipulia, sisältää lihaa, sisältää sokeria, sisältää vehnää, proteiinipitoinen

Uunilihapullat tomaattikastikkeessa

4 annosta

 

Lihapullat kypsyvät vaivattomasti uunissa, ja paistoaikakin on vain parikymmentä minuuttia. Tomaattikastike tuo makua lihapulla-ateriaan.

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    nauta-sikajauhelihaa
  • 0.5 dl
    korppujauhoja
  • 1 dl
    lihalientä
  • 1
    muna
  • 0.5 dl
    parmesaaniraastetta
  • 1
    valkosipulinkynsi
  • 3 rkl
    silputtua persiljaa
  • 1 tl
    rosmariinia
  • 1 tl
    oreganoa
  • 0.5 tl
    mustapippuria
  • 1 tl
    suolaa
  • Pinnalle
  • 1
    korppujauhoja
  • Kastike
  • 0.5 dl
    vettä
  • 1
    sipuli
  • 2 rkl
    oliiviöljyä
  • 1 prk
    (400 g) tomaattimurskaa
  • 0.5 tl
    sokeria
  • 0.5 tl
    mustapippuria
  • 2 rkl
    tomaattipyreetä
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Anna korppujauhojen turvota lihaliemessä. Lisää muna, parmesaaniraaste, murskattu valkosipuli ja mausteet. Lisää jauheliha ja sekoita taikina käsin tasaiseksi. Anna maustua ja tee kastike.

Kuullota silputtu sipuli pehmeäksi öljyssä. Lisää pyree, kiehauta ja kaada sekaan tomaattimurska sekä vesi. Mausta ja hauduta hetki. Pyöritä taikinasta isoja lihapullia, kierittele ne korppujauhoissa ja ruskista kevyesti öljyssä pannulla. Kaada kastike uunivuokaan, lisää lihapullat. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.