Uunilihapullavuoka
Tykkäämiset
6 0
Osuvuus
88%


Muut luokittelutiedot

muut, paistokset, pihvit ja pyörykät, uuniruoka, pääruoka, gluteeniton, sisältää maitoa, suomalainen, sisältää valkosipulia, sisältää lihaa, sisältää sokeria

Uunilihapullavuoka

4 annosta

 

Samassa vuoassa paistuvat niin jättilihapullat, kastike kuin perunatkin. Voit tehdä vuoan valmiiksi jääkaappiin ja sujauttaa uuniin ulkoilun jälkeen.

Lisää

Ainesosat

  • 1 kpl
    sipuli
  • 3 kpl
    valkosipulinkynttä
  • 2 tl
    öljyä
  • 3 rkl
    tomaattipyreetä
  • 400 g
    tomaattimurskaa
  • 2 dl
    ruokakermaa
  • 2 tl
    oreganoa
  • 0.5 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 0.5 tl
    suolaa
  • Lihapullat
  • 400 g
    jauhelihaa
  • 1 dl
    murennettua vaaleaa leipää
  • 1 kpl
    kananmuna
  • 1 rkl
    sinappia
  • 0.5 tl
    rouhittua mustapippuria
  • 0.5 dl
    vettä
  • 1 tl
    suolaa
  • Lisäksi
  • 4 kpl
    perunaa
  • 1 kpl
    basilikaa
  • 1 kpl
    minitomaatteja
  • 1 kpl
    turkkilaista jogurttia
 

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota ne öljyssä. Sekoita tomaattipyree sipuleihin ja lisää muut aineet. Keitä pari minuuttia. Kaada kastike uunivuokaan.

Ota jauheliha huoneenlämpöön. Sekoita leipä veteen isossa kulhossa. Anna liota hetki. Lisää muut lihapullien ainekset. Sekoita tasaiseksi. Muotoile taikinasta 4–6 isoa lihapullaa ja laita ne kastikkeen päälle.

Pese ja halkaise perunat ja laita ne vuokaan leikkauspinta ylöspäin. Öljyä perunoiden leikkauspinta.

Kypsennä vuokaa 200-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. Käännä lihapullat puolivälissä.

Lisää valmiin vuoan pinnalle basilikaa ja minitomaatteja. Tarjoa lisänä jogurttia.