Uuniperunat ja lehtikaalitäyte
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_syyskuun_reseptit, hiilihydraattipitoinen, suolainen, sisältää valkosipulia, kasvisruoka, Pohjoismaat, suomalainen, sisältää maitoa, suklaaton, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, munaton, gluteeniton, pääruoka, uuniruoka

Uuniperunat ja lehtikaalitäyte

4 annosta

 

Uuniperunat juustoisella lehtikaalilla höystettynä sopivat lounaaksi tai suolaiseksi iltapalaksi.

Lisää

Ainesosat

  • 4
    uuniperunaa
  • Täyte
  • 1 pussi
    (200 g) lehtikaalia
  • 1
    pala purjoa
  • 2 rkl
    voita
  • 2
    valkosipulinkynttä
  • 4 rkl
    ruokasulatejuustoa (Koskenlaskija)
  • 1 ripaus
    suolaa
  • 1 ripaus
    rouhittua mustapippuria
  • 1.5 dl
    juustoraastetta
 

Ohjeet

Pese perunat ja siirrä ne leivinpaperoidulle uunipellille. Pistele perunat haarukalla. Kypsennä 200-asteisen uunin keskitasolla noin tunnin ajan kunnes ovat kypsiä. Huuhdo lehtikaalin lehdet ja poista niistä kovat keskiruodit. Kiehauta lehtiä vedessä vajaa minuutti. Huuhdo kylmällä vedellä ja puristele kuiviksi. Huuhtele ja hienonna purjo. Hienonna lehtikaalit ja purjo ja paista pannulla voissa muutama minuutti. Lisää pannulle hienonnetut valkosipulinkynnet ja sulatejuusto. Anna seoksen kiehahtaa ja jäähtyä. Mausta ja sekoita joukkoon juustoraaste. Tee viilto perunoihin ja purista perunoita hieman, jotta ne aukenevat. Lusikoi sisään lehtikaali-juustotäytettä. Gratinoi perunoita muutama minuutti kuumien grillivastusten alla kunnes juusto sulaa ja ruskistuu.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA