Uuniperunat lohimurulla
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_marraskuun_reseptit, suomalainen, sisältää kalaa, sisältää maitoa, gluteeniton, pääruoka, uuniruoka, muut

Uuniperunat lohimurulla

4 annosta

 

Rapealla lohimurulla täytetyt perunat maistuvat koko perheelle ja ovat helppo keino lisätä tärkeiden rasvojen saantia. Kypsennä uuniperunat edellisiltana, jolloin ruoka valmistuu nopeasti päivällispöytään.

Lisää

Ainesosat

  • 4 kpl
    isoa uuniperunaa
  • 1 kpl
    maustekurkku
  • 25 g
    margariinia
  • 1.5 dl
    turkkilaista jogurttia
  • 1 kpl
    paahdettua sipulia
  • Lohimuru
  • 550 g
    lohifileetä
  • 1 rkl
    rypsiöljyä
  • 0.6 tl
    (2/3 tl) suolaa
 

Ohjeet

Pese perunat juuresharjalla, pistele haarukalla pintaan reikiä ja lado perunat uunivuokaan tai pellille. Kypsennä 175-asteisessa uunissa noin 1 ½–2 tuntia, perunoiden koosta riippuen.

Jos valmistat perunat edellisenä iltana, jäähdytä perunat ja laita ne kylmään. Kuumenna perunat seuraavana päivänä 200-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.

Leikkaa lohifilee nahattomiksi viipaleiksi graavilohen tapaan. Kuumenna rypsiöljy paistinpannulla ja paista lohiviipaleita pannulla sekoitellen noin 5–7 minuuttia, kunnes lohi on kypsä. Lohi saa mennä pieneksi muruksi. Mausta suolalla.

Kuutioi maustekurkku. Leikkaa kypsien uuniperunoiden keskelle viillot. Purista perunaa päistä hieman niin, että peruna aukeaa viillon kohdalta. Sipaise perunoiden sisään margariinia.

Täytä perunat jogurtilla, maustekurkkukuutioilla ja lohimurulla. Ripottele päälle paahdettua sipulia.