Vaahterasiirappi-pähkinäkakku
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, sisältää gluteenia, sisältää vehnää, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää munaa, sisältää pähkinöitä, sisältää viljaa, jälkiruoka, makeat leivonnaiset, leivonnaiset

Vaahterasiirappi-pähkinäkakku

25:lle hengelle

 

Hurmaava pähkinäkakku paranee vanhetessaan, mutta maistuu jo seuraavana päivänä. Laiskan leipurin unelmakakku maustetaan pähkinöillä ja kuorrutetaan vaahterasiirapilla.

Lisää

Ainesosat

  • Taikina
  • 2 pussia
    (à 100 g) saksanpähkinöitä
  • 1 pussi
    (100 g) hasselpähkinöitä
  • 200 g
    margariinia
  • 3 dl
    sokeria
  • 3 kpl
    kananmunaa
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • 0.5 dl
    viskiä tai appelsiinimehua
  • 4 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.5 tl
    leivinjauhetta
  • 0.5 tl
    soodaa
  • Kuorrutus
  • 2.2 dl
    (2 ¼ dl) tomusokeria
  • 0.5 dl
    vaahterasiirappia
  • 0.2 tl
    (¼ tl) vaniljasokeria
  • 0.2 tl
    (¼ tl) piparkakkumaustetta
 

Ohjeet

Säädä uuni 150 asteeseen. Voitele ja jauhota vuoka (1,7 l). Rouhi pähkinät (säästä osa koristeeksi).

Vatkaa rasva ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kananmunat yksitellen vaahtoon. Sekoita viski tai appelsiinimehu joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja kääntele ne ja rouhitut pähkinät taikinaan. Kaavi taikina vuokaan ja paista uunin alaosassa 1 ½ tuntia. Kumoa kakku ritilälle ja jätä vuoka päälle.

Kiedo jäähtynyt kakku folioon. Anna sen maustua jääkaapissa 1–4 vuorokautta.

Sekoita kuorrutuksen aineet tasaiseksi. Valuta kakulle ja koristele pähkinöillä.