Vadelma-valkosuklaakakku
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

sisältää vehnää, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, kasvisruoka, Pohjoismaat, suomalainen, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, suklaaton, pähkinätön, omenaton, makeat leivonnaiset

Vadelma-valkosuklaakakku

16 annosta

 

Säilytä sokerimassalla kuorrutettu kakku jääkaapissa ilman kupua, jotta kuorrutteesta ei tule kostea.

Lisää

Ainesosat

  • 200 g
    voita
  • 3.5 dl
    sokeria
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 6
    kananmunaa
  • 5 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 rkl
    leivinjauhetta
  • 1 dl
    maitoa
  • Täyte
  • 100 g
    valkosuklaata
  • 4
    liivatelehteä
  • 2 rkl
    sitruunan mehua
  • 3 dl
    kuohukermaa
  • 1 prk
    (250 g) mascarponejuustoa
  • 1 prk
    (250 g) kermarahkaa
  • 1 prk
    (400 g) vadelmahilloa
  • Kostutus
  • 1.5 dl
    sitruunanmakuista virvoitusjuomaa
  • Kuorrutus
  • 1 dl
    kuohukermaa
  • 2 pakettia
    (à 250 g) valkoista sokerimassaa
  • Koristeluun
  • 1
    sokerimassaa
 

Ohjeet

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin ja kääntele ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Vuoraa leivinpaperilla irtopohjavuoka (halk. 24 cm). Kaada taikina vuokaan ja paista 175-asteisen uunin alaritilällä noin tunnin ajan. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä. Paloittele valkosuklaa ja sulata varoen mikrossa. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Kuumenna sitruunamehu, purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota mehuun. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa mascarponejuusto, kermarahka ja 2 dl vadelmahillosta. Vatkaa sulatettu valkosuklaa ja liivateseos joukkoon. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto. Leikkaa pohja kolmeen osaan. Nosta alin kakkulevy takaisin leivinpaperilla vuorattuun puhtaaseen kakkuvuokaan. Kostuta kakkulevyt virvoitusjuomalla. Levitä puolet lopusta vadelmahillosta alimmalle levylle. Levitä päälle puolet täytteestä, nosta kakkulevy päälle. Levitä loppu hillo ja täyte toiselle levylle. Nosta kansilevy päälle ja kostuta myös pinta. Peitä kakku ja anna hyytyä vähintään kaksi tuntia tai yön yli jääkaapissa. Poista kakkuvuoka ja leivinpaperisuikaleet varoen kakun ympäriltä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sivele kakun pintaan. Pehmennä sokerimassa käsillä ja kauli se tomusokeroidulla pöydällä ohueksi isoksi levyksi. Nosta kaulimen avulla kakun päälle. Siisti reunat. Tee halutessasi pinnalle koristeita sokerimassasta.