Vadelmamoussekakku
Tykkäämiset
4 4
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, pannulla, kylmänä, leivonnaiset, makeat leivonnaiset, gluteeniton, sisältää munaa, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää sitrusta

Vadelmamoussekakku

10:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 3
    kananmunan valkuaista
  • 2 pakettia
    mantelimassaa (á 150 g)
  • Täyte
  • 5 dl
    turkkilaista jogurttia
  • 5
    liivatelehteä
  • 400 g
    pakastevadelmia
  • 1
    appelsiinin raastettu kuori
  • 3 dl
    tomusokeria
  • 3 dl
    kuohukerma
  • 4 rkl
    appelsiinimehua
  • Pinnalle
  • 100 g
    pakastevadelmia
 

Ohjeet

KakkupohjaAseta leivinpaperiarkki irtopohjaisen vuoan pohjalle. Kiristä reunat kiinni niin, että paperi jää väliin. Sivele pohja ja vuoan reunat öljyllä. Raasta kylmä mantelimassa kulhoon. Lisää joukkoon valkuaiset ja sekoita puuhaarukalla, kunnes seos on tasaista. Levitä taikina vuoan pohjalle ja paista 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Peitä lopussa foliolla, ettei pinta tummu. Irrota jäähtynyt pohja vuoasta. Paistolämpötila 200 astetta. Paistoaika 20 minuuttia. TäytePese vuoka ja vuoraa puhtaalla paperilla. Nosta pohja takaisin vuokaan. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä. Sekoita kulhossa jogurtti, sokeri, sulatetut ja survotut vadelmat sekä appelsiinin kuoriraaste keskenään. Kuumenna kattilassa appelsiinimehu ja liuota liivatteet mehuun. Lisää seos tasaisena nauhana seokseen samalla sekoittaen. Vaahdota kerma ja lisää seokseen. Kaada täyte pohjan päälle ja anna kakun hyytyä kylmässä seuraavaan päivään. KoristeluKoristele pinta vadelmilla. Irrota kakku vuoasta ja nosta tarjoiluvadille.