Vadelmatäytekakku
Tykkäämiset
7 4
Osuvuus
88%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, keskitaso, omenaton, pähkinätön, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Vadelmatäytekakku

12:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 2 rkl
    Flora Culinessea
  • 2 kpl
    banaania
  • 0.5 dl
    korppujauhoja
  • 4 kpl
    kananmunaa
  • 3.5 dl
    Flora vispiä
  • 250 g
    maitorahkaa
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 1 rkl
    sokeri
  • 1 ps
    Marianne-karkkeja
  • 0.5 dl
    Maizena maissitärkkelystä
  • 0.5 l
    Vadelmia
  • 0.5 dl
    sokeria
  • 0.5 l
    Vadelmia
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 1.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 1.5 dl
    maitoa
  • 1.5 dl
    Flora vispiä
  • 1 rkl
    sitruunanmehua
 

Ohjeet

Laita uuni kuumenemaan 175 °C:n lämpötilaan. Voitele ja jauhota tasapohjainen vuoka (3 l). Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuiva-aineet siivilän läpi vaahtoon. Sekoita taikina varovasti tasaiseksi, kaada vuokaan ja paista noin 30 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä. Jaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan ja kostuta maidolla. Soseuta täytettä varten vadelmat ja lisää joukkoon sokeri. Kuumenna seos, mikäli vadelmat ovat ulkomaisia. Vaahdota Flora Vispi sekä täytettä että koristelua varten. Mausta vaahto sokerilla. Lisää pieneen määrään vaahtoa murskatut Marianne-karkit ja maitorahka. Säästä loput vaahdosta kakun päälle. Viipaloi banaanit ja sekoita niihin sitruunamehu. Täytä kakku vadelmasoseella, banaanilla ja karkkivaahdolla. Koristele kakku lopulla Flora Vispi vaahdolla ja vadelmilla. Idea! Halutessasi voit säästää murskattuja Marianneja myös kakun koristeluun.