Vaivaamaton pataleipä
Tykkäämiset
1 4
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

sisältää vehnää, suomalainen, sisältää viljaa, välipala, lisäkkeet, helppo, sokeriton, munaton, maidoton, nopea, leivät ja hampurilaiset, aamiainen / välipala

Vaivaamaton pataleipä

1 kappaletta
Nopea
Helppo

 

Aineiksen vain sekoitetaan yhteen, annetaan nousta ja heitetään uunipataan.\nErittäin helppo ja hyvän makuinen.

Lisää

Ainesosat

  • 6 dl
    Vehnäjauho (puolikarkea)
  • 1.5 dl
    Rusinoita tai pähkinöitä karkeaksi rouhittuna
  • 0.5 tl
    Kuivahiivaa
  • 3.5 dl
    Vesi (42 asteinen)
  • 2 tl
    Suola
 

Ohjeet

Valmistelu (aamulla tai edellisenä iltana)

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lopuksi vesi.

Sekoita tasaiseksi, mutta ei tarvitse vaivata. Riittää nopea sekoitus.

Peitä kulho kelmulla ja jätä huoneen lämpöön nousemaan 12 tunniksi.

12-18h myöhemmin

Kaada taikina reilusti jauhotetulle alustalle ja taputtele kevyesti. Älä vaivaa.

Nosta taukinaa neljästä kulmasta keskelle.

Nosta taikina hyvin jauhotettuun liinaan kohoamaan 1.5 tunniksi. Laita taikinan saumapuoli alaspäin.

Laita uuni ja pata lämpiämään 225 asteeseen 30 minuutiksi.

Tipauta taikina kuumaan pataan saumapuoli ylöspäin. (Sauma aukeaa uunissa.)

Laita kansi päälle ja pata uuniin 30 minuutiksi.

Poista kansi ja paista vielä noin 15min. Pinta saa kunnolla ruskettua.

Kaada leipä padasta jäähtymään ritilälle. (Kun leivän ottaa padasta jäähtymään, se rapeutuu kaikkialta.)

Perusohjeen tuunaus

Kokeile lisätä 1tl juustokuminaa.

Korvaa vesi oluella tai porkkanamehulla.

Voit korvata osan 6 dl vehnäjauhosta esimerkiksi ruisjauholla. Esimerkiksi 5dl vehnäjauhoa ja 1dl ruis/spelttijauhoa.

Pähkinöinä voit käyttää vaikka saksanpähkinöitä tai hasselpähkinöitä