Välimeren jauhelihapihvit
Tykkäämiset
60 10
Osuvuus
98%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, uunissa, tulinen, jauheliha, liha, nauta, sisältää munaa, sisältää maitoa, italialainen, sisältää nautaa, sisältää lihaa

Välimeren jauhelihapihvit

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    naudan paistijauhelihaa
  • 1
    sipuli
  • 1 rkl
    oliiviöljyä
  • 1
    kananmuna
  • 1 rkl
    Dijon-sinappia
  • 2 rkl
    provencale-yrttiseosta
  • 3 rkl
    tuoretta basilikaa (hienonnettu)
  • 1 tl
    suolaa
  • Pinnalle
  • 1
    mozzarellapallo (125 g)
  • 1
    tomaatti
  • 4
    basilikanlehteä
 

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli ja kuullota öljyssä hetken aikaa. Sekoita kulhossa jauhelihan joukkoon sipulit, hienonnettu basilika, yrttiseos, kanamuna, suola ja sinappi. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin neljä pyöreää pihviä ja nosta ne kevyesti öljyttyyn uunivuokaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa ensin 10 minuuttia. Nosta pihvit uunista. Kuumenna grillivastukset. Viipaloi mozzarella neljään osaan, samoin tomaatti. Nostele juustoviipaleen päälle basilikanlehti ja tomaattiviipale. Nosta viipaleet kuumien jauhelihapihvien päälle ja paahda grillivastusten alla muutama minuutti, kunnes juusto sulaa ja tomaatit saavat väriä. Tarjoile raikkaan salaatin kanssa.