Välimeren lihapiirakka
Tykkäämiset
5 0
Osuvuus
86%


Muut luokittelutiedot

proteiinipitoinen, sisältää vehnää, sisältää lihaa, sisältää valkosipulia, sisältää gluteenia, välimeri, sisältää munaa, sisältää viljaa, sisältää maitoa, sokeriton, sitrukseton, pähkinätön, omenaton, pääruoka, uuniruoka, suolaiset leivonaiset

Välimeren lihapiirakka

14 annosta

Lisää

Ainesosat

  • 250 g
    voita tai margariinia
  • 4 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • 1 prk
    (250 g) maitorahkaa
  • Täyte
  • 400 g
    jauhelihaa
  • 1 rkl
    öljyä
  • 1
    sipuli
  • 2.5
    valkosipulinkynttä
  • 2 rkl
    tomaattisosetta
  • 1 tl
    oreganoa
  • 1 ripaus
    rouhittua mustapippuria
  • 11
    kirsikkatomaattia
  • 0.5
    ruukkua basilikaa
  • 1 tl
    suolaa
  • Voiteluun
  • 1
    kananmuna
 

Ohjeet

Nypi pehmeä rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Sekoita joukkoon rahka. Kääri kelmuun ja siirrä jääkaappiin.

Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja valkosipulinkynnet. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla. Ota liedeltä ja sekoita joukkoon tomaattipyree. Anna jäähtyä.

Kauli taikina leivinpaperin päällä suureksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä puolikkaalle osalle jauhelihaseos. Viipaloi pinnalle kirsikkatomaatit ja revi päälle basilikaa.

Käännä taikinan toinen puoli täytteen päälle ja taita reunat ohuesti piirakan alle. Voitele piirakka kananmunalla ja pistele siihen reikiä haarukalla.

Paista 225-asteisessa uunissa 25 minuuttia. Peitä loppuvaiheessa leivinpaperiarkilla, jotta piirakka ei pala.