Valkosuklaa-limerahkatorttu
Tykkäämiset
11 7
Osuvuus
89%


Muut luokittelutiedot

kylmänä, vappu, leivonnaiset, makeat leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa, sisältää laktoosia, pääsiäisherkut

Valkosuklaa-limerahkatorttu

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • Murupohja
  • 75 g
    margariinia tai voita
  • 150 g
    keksejä, esim. Digestive
  • Täyte
  • 1 tl
    vaniljasokeria
  • 2 dl
    kuohukermaa
  • 2 prk
    valkosuklaa-limerahkaa (à 200 g)
  • 2 rkl
    sokeria
  • 4
    liivatelehteä
  • Pinnalle
  • 0
    karamellirakeita
  • 100 g
    valkosuklaata
 

Ohjeet

Leikkaa leivinpaperista irtopohjavuokaan (halkaisija 22?24 cm) pohjan kokoinen pala. Murenna keksit esim. monitoimikoneessa. Sekoita murujen joukkoon sulatettu voi ja painele muruseos vuokaan leivinpaperin päälle. Liota liivatelehtiä runsaassa kylmässä vedessä viitisen minuuttia. Vaahdota kerma. Sekoita vaahtoon rahka ja sokerit. Liuota puristetut liivatelehdet pariin ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Kaada haalea liivateliuos täytteeseen ohuena nauhana hyvin sekoittaen. Kaada täyte murupohjalle. Tasoita pinta ja peitä vuoka. Hyydytä kakkua jääkaapissa vähintään 3?4 tuntia. Irrota kakku vuoasta ja siirrä tarjoiluvadille. Vuole suklaasta kuorimaveitsellä lastuja tai rouhi suklaa. Peitä kakun pinta suklaarouheella ja koristele karamellirakeilla.