Valkosuklaa-persikkakakku
Tykkäämiset
3 0
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

hiilihydraattipitoinen, sisältää sokeria, sisältää sitrusta, sisältää gluteenia, kasvisruoka, Pohjoismaat, suomalainen, sisältää munaa, sisältää laktoosia, sisältää pähkinöitä, sisältää viljaa, sisältää maitoa, jälkiruoka, suklaaton, omenaton, makeat leivonnaiset, muut

Valkosuklaa-persikkakakku

12:lle hengelle

 

Keväinen persikkakakku maistuu sekä lapsille että aikuisille. Jos et ehdi leipoa itse kakkupohjaa, käytä valmispohjaa.

Lisää

Ainesosat

  • Pohja
  • 4
    munaa
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 1 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 dl
    perunajauhoja
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • Täyte
  • 250 g
    maitorahkaa
  • 200 g
    valkosuklaata
  • 3 dl
    vispikermaa
  • 2 rkl
    sokeria
  • Kostutus
  • 0.5 dl
    vettä
  • 1 dl
    säilykepersikoiden lientä
  • 0.5
    sitruunan mehu
  • Pinnalle
  • 1 prk
    säilykepersikoita
  • 1
    mantelilastuja
 

Ohjeet

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi munavaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun vuokaan (halk. n. 25 cm).

Kypsennä pohjaa 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa sitten vuoasta. Halkaise pohja kahteen osaan.

Paloittele valkosuklaa mikron kestävään astiaan ja sulata pienellä teholla pari kertaa sekoittaen. Sekoita kuuma suklaa rahkaan. Vatkaa kerma vaahdoksi sokerin kanssa. Lisää rahkaseos kermaan.

Laimenna persikkamehu vedellä ja mausta sitruunamehulla. Kostuta pohjat mehulla. Levitä puolet täytteestä toiselle kakkupohjalle. Nosta päälle toinen pohja. Levitä pinnalle loput täytteestä.

Koristele persikkaviipaleilla ja kuivalla pannulla paahdetuilla mantelilastuilla.