Valkosuklaa-vadelmajäädyke
Tykkäämiset
10 0
Osuvuus
90%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keskitaso, keittämällä, kasvisruoka, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa, sisältää laktoosia

Valkosuklaa-vadelmajäädyke

8:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 1 l
    vaniljajäätelöä
  • 1 dl
    kuohukermaa
  • 2 rkl
    sokeria
  • 200 g
    valkosuklaata
  • 250 g
    pakastevadelmia
 

Ohjeet

Nosta vadelmat kattilaan sokerin kanssa ja anna kuumentua niin, että sokeri liukenee ja vadelmat hieman pehmenevät. Ota vadelmat pois kattilasta. Kiehauta kerma ja siirrä kattila syrjään. Lisää joukkoon paloiteltu valkosuklaa ja sekoita, kunnes suklaa on täysin sulanut. Sekoita hieman jäähtyneeseen suklaaseokseen vadelmat. Pehmennä ja sekoita jäätelö tasaiseksi. Vuoraa suorakaiteenmuotoinen (noin 1, 5 l) kakkuvuoka kelmulla. Aseta pohjalle suklaa-vadelmaseos ja levitä päälle pehmeä jäätelö. Peittele vuoan reunojen yli jääneellä kelmulla. Pakasta yön yli. Nosta huoneenlämpöön puolisen tuntia ennen tarjoamista. Kumoa vadille ja koristele vadelmilla.