Valkosuklaakakku
Tykkäämiset
8 8
Osuvuus
93%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, keskitaso, munaton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää pähkinöitä, sisältää soijaa, sisältää laktoosia

Valkosuklaakakku

10:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 300 g
    keksejä
  • 0.2 dl
    sokeria
  • 3 rkl
    likööriä
  • 150 g
    valkosuklaata
  • 4 kpl
    liivatelehteä
  • 50 g
    halvaa
  • 4 dl
    Flora vispiä
 

Ohjeet

Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Sulata suklaa kuumavesihauteessa tai mikroaaltouunissa alhaisella teholla. Purista kylmä vesi pois liivatelehdistä ja sulata liivatteet kiehuvan kuumaan banaanilikööriin tai punssiin. Jäähdytä liivateseos. Vaahdota Flora Vispi ja sokeri. Murenna halva vaahdon joukkoon. Yhdistä aineet tasaiseksi seokseksi. Leikkaa pohjan peittävä leivinpaperinpala irtopohjavuokaan (halkaisija noin 23 cm). Kaada noin puolet täytteestä vuoan keskelle ja asettele keksit (esimerkiksi keksisikareita) vuoan laidoille. Käytä täytettä keksien tukena, niin että ne pysyvät pystyssä. Lisää loppu täyte vuokaan ja tasoita pinta. Hyydytä kakkua jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoiluvadille.