Vaniljainen omenavispipuuro
Tykkäämiset
9 13
Osuvuus
91%


Muut luokittelutiedot

maidoton, helppo, jälkiruoka, välipala, kohtuuajassa, sisältää viljaa, kasvisruoka, sisältää gluteenia, sisältää sokeria, sisältää vehnää, hiilihydraattipitoinen, rasvaton, vegaaninen

Vaniljainen omenavispipuuro

6:lle hengelle
Kohtuuajassa
Helppo

 

Ilmavan kuohkea ja herkullinen vispipuuro sopii sekä välipalaksi kuin jälkiruoaksi.

Lisää

Ainesosat

  • 700 g
    omenoita
  • 1.5 dl
    mannasuurimoita
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 2 tl
    vaniljasokeria
  • 2 dl
    vettä
  • 1 l
    vettä
 

Ohjeet

Kuori ja poista siemenkota omenoista. Pilko omenat pieniksi paloiksi.

Mittaa kattilaan 2 dl vettä ja keitä omenapalat kypsiksi. Tähän menee aikaa noin 10 minuuttia. Soseuta omenapalat esimerkiksi sauvasekoittimella.

Lisää omenasoseen joukkoon 1 litra kylmää vettä, mannasuurimot, vaniljasokeri ja sokeri. Keitä koko ajan sekoittaen noin 10 minuuttia. Puuron ei tarvitse kiehua kovaa, riittää, että puuro kiehuu hiljalleen.

Laita kypsä puuro jäähtymään vatkauskulhoon. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi joko sähkövatkaimella tai yleiskoneella.

Tarjoa vispipuuro sokerin, kanelin ja kylmän maidon kera!

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA