Vaniljainen sekahedelmäkeitto
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, keittämällä, hedelmät, klassikko, laktoositon, maidoton, munaton, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää sitrusta

Vaniljainen sekahedelmäkeitto

10:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 1 pussi
    (500 g) kuivattuja sekahedelmiä
  • 1 l
    vettä
  • 1 l
    omenamehua
  • 1
    vaniljatankoa
  • 0.5
    sitruunan kuori
  • 1.5 dl
    sokeria
  • Suurus
  • 2 rkl
    kylmää vettä
  • 3 rkl
    perunajauhoja
  • 3 rkl
    sitruunamehua
 

Ohjeet

Pilko hedelmät pienemmiksi. Kaada ne isoon kattilaan ja mittaa päälle vesi ja mehu. Lisää halkaistu vaniljatanko. Pese sitruuna ja ota siitä kuorimaveitsellä keltaista kuorta ja lisää nesteeseen. Keitä seosta hiljalleen noin 20 minuuttia, kunnes hedelmät pehmenevät. Nosta kattila syrjään ja nosta reikäkauhalla hedelmät tarjoilukulhoon. Poista vaniljatangon palaset ja sitruunakuoret. Sekoita perunajauho vesi-sitruunamehuun ja valuta seos ohuena nauhana kiisselipohjaan samalla sekoittaen. Anna kiehahtaa. Kaada kiisseli hedelmien päälle ja ripottele pinnalle sokeria. Tarjoile jäähtynyt kiisseli esimerkiksi kanelilla maustetun kermavaahdon kera.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA