Vaniljaiset Lucia-pullat
Tykkäämiset
4 0
Osuvuus
83%


Muut luokittelutiedot

jälkiruoka, välipala, keskitaso, uunissa, leivonnaiset, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Vaniljaiset Lucia-pullat

14:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • Taikina:
  • 75 g
    margariinia
  • 1 paketti
    (à 1/2g) sahramia
  • 1
    kananmuna
  • 0.8 dl
    sokeria
  • 2.5 dl
    maitoa
  • 25 g
    tuorehiivaa
  • 7 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.2 tl
    suolaa
  • Vaniljatäyte:
  • 1 dl
    kuohukermaa
  • 1
    kananmuna
  • 2 rkl
    sokeria
  • 1.5 rkl
    vehnäjauhoja
  • 1 rkl
    vaniljasokeria
  • Voiteluun:
  • 1
    kananmuna
 

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon suola, sahrami sokeri ja kananmuna. Alusta jauhot erissä taikinaan. Lisää lopuksi pehmeä rasva. Vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota peitettynä 30?40 minuuttia. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle alustalle ja vaivaa sitä hetki. Pyöritä taikinasta pikkupullia. Anna kohota vielä 10 minuuttia. Sekoita kattilassa kerma, jauhot ja sokeri. Keitä muutama minuutti koko ajan sekoittaen. Siirrä kattila liedeltä ja lisää kananmuna vatkaten. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Sekoita, kunnes täyte sakenee ja jäähtyy. Siirrä tarvittaessa takaisin kuumalle levylle ja kiehauta nopeasti. Paina pulliin syvät kuopat ja lusikoi täytettä niihin. Voitele kananmunalla. Kypsennä uunin ylätasolla noin 10 minuuttia.