Vanillainen rahkapiirakka
Tykkäämiset
2 3
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, keskitaso, omenaton, pähkinätön, suklaaton, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Vanillainen rahkapiirakka

12:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 6 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 dl
    sokeria
  • 1 kpl
    kananmunaa
  • 1 kpl
    kananmunaa
  • 2 dl
    maitoa
  • 2 rkl
    sitruunanmehua
  • 2.5 dl
    Flora vanillaa
  • 25 g
    hiivaa
  • 0.5 dl
    Flora Culinessea
  • 500 g
    maitorahkaa
  • 0.8 dl
    sokeria
  • 0.8 rkl
    Maizena maissitärkkelystä
  • 0.2 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Lisää maitoon hiiva, sokeri ja suola. Lisää vehnäjauhot vähitellen ja alusta taikina. Lisää Flora Culinesse alustuksen loppuvaiheessa. Kohota taikina kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kauli taikinasta jauhotetun leivinpaperin päällä uunipellin kokoinen levy ja aseta se pellille. Sekoita rahkan joukkoon sokeri, maissitärkkelys, kananmunat ja sitruunanmehu. Vatkaa Flora Vanilla kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahto rahkaseoksen joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle. Käännä pullataikinasta täytteen päälle reunat ja voitele ne kananmunalla. Paista piirakkaa 225 °C:n lämpötilassa noin 20 minuuttia. Idea! Voit valmistaa taikinasta myös pieniä rahkapullia. Pyörittele kohonnut taikina pikkupulliksi ja kohota pullat. Paina juomalasin pohjalla pullaan syvennys ja voitele pullat kananmunalla. Täytä pullat Vanilla-rahkatäytteellä (rahkapulliin riittää täytteeksi puolikas aanos täytteestä). Paista 225 °C:n lämpötilassa 10-15 minuuttia.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA