Vappumunkit
Tykkäämiset
14 3
Osuvuus
93%


Muut luokittelutiedot

leivonnaiset, keskitaso, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää soijaa

Vappumunkit

14:lle hengelle
Keskitaso

Lisää

Ainesosat

  • 750 g
    Cocos kookosrasvaa
  • 1 kpl
    kananmunaa
  • 1 dl
    sokeria
  • 1 tl
    kardemummaa
  • 2.5 dl
    maitoa
  • 25 g
    hiivaa
  • 1.5 dl
    sokeria
  • 50 g
    Flora leivontamargariinia
  • 7.5 dl
    vehnäjauhoja
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota hiiva joukkoon. Sekoita joukkoon muna, sokeri, kardemumma, suola ja suurin osa vehnäjauhoista taikinaksi. Lisää pehmeä rasva. Alusta loput vehnäjauhot taikinaan ja kohota lämpimässä kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta 14 pullaa. Kohota pullia 15-20 minuuttia. Kuumenna kookosrasva valurautapadassa. Rasvaa on oltava sen verran, että munkki kelluu rasvassa osumatta pohjaan. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni nokare taikinaa ruskistuu minuutissa. Jos rasva on liian kuumaa, munkit ruskistuvat nopeasti, mutta jäävät sisältä raaoiksi. Laita muutama munkki kerrallaan varovasti pataan ja kypsennä 6-7 minuuttia kerran kääntäen. Valuta munkit reikäkauhassa ja nosta talouspaperin päälle. Kierittele lämpimät munkit sokerissa.