Vegaaninen kasvissosekeitto
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

vegaaninen, sisältää omenaa, sisältää sitrusta, kasvisruoka, alkuruoka, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, pääruoka, keitto, kalaa

Vegaaninen kasvissosekeitto

4 annosta

 

Ennen kuin aloitat, kurkkaa vihanneslokeroon. Keittoon sopivat kaikki kasvikset.

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    kukkakaalia
  • 300 g
    jauhoisia perunoita
  • 1 kpl
    omena
  • 1 kpl
    fenkoli
  • 1 kpl
    purjon valkoinen osa
  • 1 rkl
    oliiviöljyä
  • 1 l
    kasvislientä (gluteenitonta)
  • 2.5 dl
    kauravalmistetta (Oatly Ruokaan)
  • 2 rkl
    sitruunamehua
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) mustapippuria tai muskottipähkinää
  • 1 prk
    (240 g) käyttövalmiita kikherneitä
  • 2 rkl
    oliiviöljyä
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) kurkumaa
  • 0.2 tl
    (1/4 tl) mustapippuria
  • 0.5 dl
    silputtua basilikaa
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Paloittele kukkakaali. Kuori ja paloittele perunat ja omena. Poista fenkolista kanta, suikaloi fenkoli. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Kuullota kasviksia öljyssä kattilassa pari minuuttia. Lisää liemi ja keitä noin 20 minuuttia. Soseuta. Lisää kauravalmiste, sitruunamehu, suola ja pippuri tai muskotti. Kuumenna.

Huuhtele kikherneet siivilässä ja valuta hyvin. Mittaa 2 rkl öljyä pannulle, mausta kurkumalla ja pippurilla. Kuumenna kikherneet öljyssä. Lisää basilika. Lusikoi kikherneitä annosten pinnalle.