Vegaaninen mämmimutakakku
Tykkäämiset
0 1
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

Huhtikuun Reseptit, sisältää gluteenia, vegaaninen, sisältää vehnää, sisältää sokeria, kasvisruoka, sisältää viljaa, jälkiruoka, gluteeniton, muut

Vegaaninen mämmimutakakku

10 annosta

 

Säilykekikherneiden liemellä eli aquafaballa voi korvata kananmunan ruoanlaitossa ja leivonnassa. Hyvin vaahdotettuna se toimii mutakakussa valkuaisvaahdon tapaan.

Lisää

Ainesosat

  • 1 prk
    (400 g) kikherneitä (vain liemi)
  • 1 dl
    sokeria
  • 0.5 rasiaa
    (à 700 g) mämmiä
  • 0.5 dl
    kaakaojauhetta
  • 1 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 tl
    leivinjauhetta
  • Lisäksi
  • 1 tl
    rypsiöljyä voiteluun
  • 1 kpl
    vegaanista vaniljakastiketta (Oatly)
 

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan (halk. noin 20 cm) pohja leivinpaperilla. Sipaise reunat kevyesti rypsiöljyllä.

Valuta 1 ½ dl kikherneiden lientä kulhoon. Vaahdota liemi sähkövatkaimella. Lisää sokeria lusikallinen kerrallaan samalla koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes vaahto on kovaa, kiiltävää ja pysyy ylösalaisin käännetyssä kulhossa. Kikherneliemen vaahdottaminen vie noin 7 minuuttia.

Lusikoi mämmi toiseen kulhoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne mämmiin. Sekoita tasaiseksi.

Nostele kikhernevaahto mahdollisimman hellästi mämmin joukkoon. Älä siis sekoita voimakkaasti. Vaahto laskee aina jonkin verran, mutta älä anna sen häiritä vaan yhdistä vaahto taikinaan niin varovasti kuin mahdollista.

Kumoa taikina vuokaan ja kypsennä uunissa 25–30 minuuttia. Kakku jää sisältä kosteaksi ja tahmeaksi. Tarjoa mämmimutakakku vegaanisen vaniljakastikkeen kanssa.