Vegaaniset karjalanpiirakat
Tykkäämiset
1 0
Osuvuus
67%


Muut luokittelutiedot

sisältää gluteenia, vegaaninen, sisältää vehnää, kasvisruoka, suomalainen, sisältää viljaa, välipala, gluteeniton, suolaiset leivonaiset, leivonnaiset, aamiainen / välipala

Vegaaniset karjalanpiirakat

16 kappaletta

 

Karjalanpiirakat maistuvat ihan oikeilta vegaanisinakin.

Lisää

Ainesosat

  • Taikina
  • 1.5 dl
    ruisjauhoja
  • 1 dl
    vehnäjauhoja
  • 1 dl
    vettä
  • 1 tl
    suolaa
  • Puuro
  • 7 dl
    vettä
  • 2 dl
    puuroutuvaa riisiä
  • 1 prk
    (2,5 dl) kauravalmistetta ("kermaa")
  • 50 g
    margariinia (paistonkestävää, vegaanista)
  • 1 tl
    suolaa
  • Voitelu
  • 50 g
    margariinia (vegaanista)
  • 4 rkl
    soijajuomaa ("maitoa") tai kauravalmistetta ("kermaa")
 

Ohjeet

Yhdistä kaikki taikinan ainekset, vaivaa nopeasti taikinaksi, kääri kelmuun ja anna tekeytyä sen aikaa, kun keität puuron.

Kuumenna vesi kiehuvaksi. Lisää riisit ja hauduta 20 minuuttia. Lisää kauravalmiste, margariini ja suola. Keitä paksuksi puuroksi 10–15 minuuttia.

Pyöritä taikinasta tankoja (halkaisija noin 4 cm). Leikkaa ne 2 cm paksuiksi viipaleiksi. Kauli palat ohuiksi soikeiksi piirakkakuoriksi reilusti ruisjauhotetulla alustalla. Lusikoi keskelle 2 rkl täytettä ja rypytä reunat puuron päälle.

Paista piirakoita 250–300 asteessa 10–15 minuuttia.

Sulata margariini ja lisää soijajuoma joukkoon. Voitele piirakat heti paistamisen jälkeen.