Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?


Muut luokittelutiedot
Verigreippi-tofusalaatti
4 annosta

” Ruokaisa salaatti syntyy rapeaksi paistetun tofun, happaman verigreipin, pehmeän avokadon ja rouskuvien suolapähkinöiden yhdistelmästä.
Ainesosat
-
2 pakettia(à 250 g) maustamatonta tofua
-
2 kplverigreippiä
-
1 kplpunasipuli
-
0.5 kpllimen mehu
-
2 kplavokadoa
-
1 dlsuolapähkinöitä
-
1 paketti(180 g) salaattisekoitusta
- Paistamiseen
-
3 rklrypsiöljyä
-
1.5 rklruokosokeria
-
1.5 rklsoijakastiketta
-
1 ripauschilimaustekastiketta
-
1 ripaussuolaa
- Kastike
-
1 tlraastettua inkivääriä
-
1 kplvalkosipulinkynsi
-
0.5 kpllimen mehua
-
1 rklsoijakastiketta
-
1 rklruokokidesokeria
-
0.8 dl(3/4 dl) rypsiöljyä
-
0 ripauschilimausteseosta
Ohjeet
Kuori ja viipaloi greipit ja sipuli. Purista tilkka limen mehua sipuliviipaleiden päälle. Halkaise avokadot, poista kivet ja leikkaa viipaleiksi. Purista viipaleille limen mehua.
Halkaise tofut pitkittäin. Aseta viipaleet lautaselle puhtaan keittiöpyyhkeen sisään. Nosta päälle lautanen ja päälle paino. Anna tofun kuivua puolisen tuntia.
Valmista kastike. Raasta inkivääri. Kuori ja puolita valkosipuli. Purista limestä mehu. Soseuta kastikkeen ainekset sauvasekoittimella.
Ota tofut kääröstä ja leikkaa 2–3 sentin paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista tofupaloja öljyssä keskilämmöllä. Käännä, kun palat ovat saaneet väriä ja paista hetki. Lisää sokeri ja paista hetki käännellen. Lisää soijakastike. Kääntele paloja vielä hetki, kunnes tofu on saanut kauniin värin ja rapean pinnan. Mausta chilillä ja suolalla.
Kokoa annokset lautasille salaattisekoituksesta, greippi-, avokado- ja punasipuliviipaleista. Nosta päälle tofua ja pähkinöitä. Viimeistele kastikkeella.
© SOK