Verigreippi-tofusalaatti
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_maaliskuun_reseptit, vegaaninen, vähähiilihydraattinen, proteiinipitoinen, sisältää soijaa, sisältää sokeria, sisältää valkosipulia, sisältää sitrusta, kasvisruoka, sisältää pähkinöitä, alkuruoka, omenaton, munaton, maidoton, laktoositon, gluteeniton, pääruoka, salaatti

Verigreippi-tofusalaatti

4 annosta

 

Ruokaisa salaatti syntyy rapeaksi paistetun tofun, happaman verigreipin, pehmeän avokadon ja rouskuvien suolapähkinöiden yhdistelmästä.

Lisää

Ainesosat

  • 2 pakettia
    (à 250 g) maustamatonta tofua
  • 2 kpl
    verigreippiä
  • 1 kpl
    punasipuli
  • 0.5 kpl
    limen mehu
  • 2 kpl
    avokadoa
  • 1 dl
    suolapähkinöitä
  • 1 paketti
    (180 g) salaattisekoitusta
  • Paistamiseen
  • 3 rkl
    rypsiöljyä
  • 1.5 rkl
    ruokosokeria
  • 1.5 rkl
    soijakastiketta
  • 1 ripaus
    chilimaustekastiketta
  • 1 ripaus
    suolaa
  • Kastike
  • 1 tl
    raastettua inkivääriä
  • 1 kpl
    valkosipulinkynsi
  • 0.5 kpl
    limen mehua
  • 1 rkl
    soijakastiketta
  • 1 rkl
    ruokokidesokeria
  • 0.8 dl
    (3/4 dl) rypsiöljyä
  • 0 ripaus
    chilimausteseosta
 

Ohjeet

Kuori ja viipaloi greipit ja sipuli. Purista tilkka limen mehua sipuliviipaleiden päälle. Halkaise avokadot, poista kivet ja leikkaa viipaleiksi. Purista viipaleille limen mehua.

Halkaise tofut pitkittäin. Aseta viipaleet lautaselle puhtaan keittiöpyyhkeen sisään. Nosta päälle lautanen ja päälle paino. Anna tofun kuivua puolisen tuntia.

Valmista kastike. Raasta inkivääri. Kuori ja puolita valkosipuli. Purista limestä mehu. Soseuta kastikkeen ainekset sauvasekoittimella.

Ota tofut kääröstä ja leikkaa 2–3 sentin paloiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla. Paista tofupaloja öljyssä keskilämmöllä. Käännä, kun palat ovat saaneet väriä ja paista hetki. Lisää sokeri ja paista hetki käännellen. Lisää soijakastike. Kääntele paloja vielä hetki, kunnes tofu on saanut kauniin värin ja rapean pinnan. Mausta chilillä ja suolalla.

Kokoa annokset lautasille salaattisekoituksesta, greippi-, avokado- ja punasipuliviipaleista. Nosta päälle tofua ja pähkinöitä. Viimeistele kastikkeella.