Vietnamilainen lihavokki
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_maaliskuun_reseptit, sisältää nautaa, sisältää lihaa, sisältää sitrusta, aasialainen, sisältää pähkinöitä, pääruoka, paistokset, muut

Vietnamilainen lihavokki

4 annosta

 

Vietnamilaisittain maustettu, eksoottisen hedelmäinen vokki vie sinut kauas harmaudesta. Herkullinen vokki syntyy nopeasti naudan minuuttisuikaleista.

Lisää

Ainesosat

  • 1 paketti
    (300 g) naudan minuuttisuikaleita
  • 4 kpl
    kevätsipulinvartta
  • 2 kpl
    passionhedelmää
  • 1 kpl
    mango
  • 1 kpl
    porkkana
  • 1 kpl
    ruukku minttua
  • 1 kpl
    ruukku korianteria
  • 2 dl
    maapähkinöitä
  • 2 rkl
    öljyä
  • Kastike
  • 2 kpl
    limen mehu
  • 2 rkl
    kasvisfondia (esim. Asian Green & Fresh)
  • 2 rkl
    soijakastiketta
  • 1 rkl
    ruokosokeria
  • 2 rkl
    kiehuvaa vettä
 

Ohjeet

Ota liha huoneenlämpöön. Hienonna sipulit. Halkaise passionhedelmät. Leikkaa mango aivan kiven vierestä isoiksi paloiksi, kuori ja viipaloi palat. Kuori ja suikaloi porkkana. Hienonna yrtit.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.

Paahda pähkinöitä 1–2 minuuttia kuumalla kuivalla pannulla. Siirrä pähkinät pois pannulta. Kuumenna öljy pannulla ja ruskista lihasuikaleita 1–2 minuuttia. Siirrä liha pois pannulta. Paista sipuleita ja porkkanoita 2–3 minuuttia. Lisää lihat ja pähkinät takaisin pannulle. Kaada kastike joukkoon ja kiehauta. Lisää hedelmät ja yrtit.

Tarjoa vokki täysjyvänuudelien kanssa.