Alepa Kauppakassi kerää itsenäisyyspäivän alla sekä su-ma (4.-5.12) sekä ti-ke (6.-7.12.) väliset yöt. Tämän takia tilausten muokkaaminen täytyy tehdä viimeistään toimituspäivää edeltävänä iltana.
Vihersalaatti
Tykkäämiset
5 4
Osuvuus
80%


Muut luokittelutiedot

lisäkkeet, helppo, pannulla, salaatti, munaton, kasvisruoka, sisältää viljaa, sisältää gluteenia

Vihersalaatti

10:lle hengelle
Helppo

Lisää

Ainesosat

  • 6 dl
    punakaalia
  • 2
    ruukkua tai kerää pehmeää salaattia
  • 2
    ruukkua tammenlehtisalaattia
  • 2
    ruukkua rucolaa tai 5 dl tuoretta pinaattia
  • 2
    rasiaa kirsikkatomaatteja
  • 2 dl
    purjoa tai ruohosipulia, halutessasi
  • Kastike:
  • 0
    pippuria
  • 1 dl
    öljyä
  • 4 rkl
    balsamiviinietikkaa
  • 2
    valkosipulin kynttä
  • 2 tl
    sinappia
  • 2 tl
    sokeria
  • 0
    suolaa
  • Koristeluun:
  • 0
    ruohosipulia
  • Krutongit:
  • 5
    viipaletta paahtoleipää
  • 1
    valkosipulin kynsi
  • 0.5 dl
    öljyä
 

Ohjeet

Valmista krutongit eli paahdetut leipäkuutiot. Leikkaa leivät kuutioiksi ja pane kulhoon. Lisää öljy ja hienonnettu valkosipulinkynsi ja kääntele sekaisin. Levitä leipäkuutiot leivinpaperille pellille. Paista 175-asteisessa uunissa yläosassa noin 10 minuuttia, kunnes krutongit saavat hiukan väriä. Anna jäähtyä. Huuhtele salaatit ja valuta hyvin. Käytä salaattiin eri salaattilaatuja saatavuuden mukaan. Huuhtele ja halkaise tomaatit. Halkaise purjo ja pese huolellisesti. Suikaloi se. Revi salaatinlehdet ja sekoita kaikki salaatin ainekset. Valmista salaatinkastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita kastikkeen ainekset hyvin ja tarjoile salaatin kanssa. Lisää salaattiin krutongit tai tarjoile ne erikseen.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA