Voileipäkääretorttu
Tykkäämiset
0 2
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

alkuruoka, munaton, suolaiset leivonaiset

Voileipäkääretorttu

15 annosta

 

Kevään juhlien hitti on kylmäsavulohella täytetty kääretorttu. Tee torttupohja leipäviipaleista, täytä, rullaa ja koristele komeaksi.

Lisää

Ainesosat

  • 12 kpl
    isoa paahtoleipäviipaletta
  • 1.5 dl
    maito
  • Täyte
  • 2 rs
    piparjuurituorejuusto
  • 1 prk
    ranskankerma
  • 2 rkl
    limemehu
  • 2 pkt
    kylmäsavukirjolohi
  • 1 kpl
    tilliruukku
  • 2 kpl
    kevätsipuli
  • Kuorrute
  • 2 prk
    ranskankerma
  • 1 rkl
    limemehu
  • ripaus suolaa
  • Lisäksi
  • 1 kpl
    kurkku
  • 2 kpl
    lime
  • 2 kpl
    kevätsipuli
 

Ohjeet

1. Leikkaa leivistä reunat pois. Asettele viipaleet vieri viereen tuorekelmulle. Painele ne litteäksi kaulimella. Kostuta maidolla.

2. Yhdistä tuorejuusto ja ranskankerma, mausta limellä. Säästä muutama viipale lohta koristeeksi. Silppua loppu lohi ja tilli. Hienonna sipulit. Levitä ainekset kerroksittain leipälevylle.

3. Kääri levy rullaksi kelmun avulla. Painele saumat napakasti kiinni. Kääri rulla ensin kelmuun ja sitten folioon. Anna maustua jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

4. Vaahdota ranskankerma sähkövatkaimella. Mausta limellä ja suolalla. Laita torttu tarjoiluvadille, levitä kuorrute päälle. Koristele lohiruusukkeilla, kurkkusuikaleilla, limeviipaleilla ja kevätsipulilla.

VINKKI

Korvaa kylmäsavulohi härän kylmäsavupaistilla.