Voileipäkakku (kala)
Tykkäämiset
12 0
Osuvuus
92%


Muut luokittelutiedot

välipala, kalaa, vaikea, omenaton, pähkinätön, suklaaton, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää kalaa, sisältää gluteenia, sisältää laktoosia, sisältää maitoa, sisältää mereneläviä, sisältää soijaa, sisältää sitrusta

Voileipäkakku (kala)

40:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    pakasteherneitä
  • 125 g
    Crème Bonjour Maustamatonta
  • 1 rkl
    sokeri
  • 1 dl
    Becel majoneesia
  • 2 kpl
    tummaa vuokaleipää
  • 2 kpl
    vaaleaa vuokaleipää
  • 2.5 dl
    maitoa
  • 4 kpl
    kananmunaa
  • 500 g
    porkkanoita
  • 0.5 dl
    mätitahnaa
  • 125 g
    Crème Bonjour Maustamatonta
  • 200 g
    savukalaa
  • 200 g
    Crème Bonjour Mustapippuri-tilliä
  • 0.5 rkl
    sokeri
  • 0.5 rkl
    sitruunanmehua
  • 200 g
    Crème Bonjour Valkosipulia
  • 200 g
    katkarapuja
  • 200 g
    Crème Bonjour Ruohosipulia
  • 0.5 tl
    suolaa
  • 0.5 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Sekoita perattu savukala ja tuorejuusto tahnaksi kulhossa. Yhdistä jäiset pakasteherneet, sokeri ja suola kulhossa. Kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla (750W) 5 minuuttia. Jäähdytä, soseuta sauvasekoittimella ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Laita kuoritut ja paloittellut porkkanat kattilaan. Lisää sokeri ja suola sekä vettä sen verran, että porkkanat peittyvät. Keitä kannen alla 15 minuuttia. Valuta porkkanat ja soseuta sauvasekottimella. Jäähdytä ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Sekoita valutetut katkaravut kovaksi keitettyjen hienonnettujen kananmunien, tuorejuuston, mätitahnan ja sitruunamehun kanssa. Leikkaa valmiiksi viipaloiduista vuokaleivistä reunat pois. Tummaksi vuokaleiväksi soveltuu erinomaisesti siivutettu perunalimppu. Asettele tummia vuokaleipiä leivinpaperin tai tarjoiluastian päälle 25 x 25 cm:n kokoiseksi neliöksi. Kostuta leipäkerros maidolla. Levitä päälle savukalatäyte ja sen päälle puolet hernetäytteestä. Lado nyt vuorostaan päälle vaaleita vuokaleipiä, kostuta maidolla ja levitä päälle porkkanatäyte. Lado päälle kerros tummia leipiä, kostuta maidolla ja levitä päälle katkaraputäyte ja sen päälle loput hernetäytteestä. Päällystä kakku vaaleilla leivillä ja kostuta. Anna kakun vetäytyä kelmussa muutamia tunteja. Yhdistä tuorejuusto ja majoneesi ja kuorruta sillä kakku. Koristele mikrossa pehmennetyillä porkkanalastuilla ja muilla mieleisilläsi koristeilla, kuten katkaravuilla, sitruunalla ja ruohosipulilla.