Voileipäkakku (kinkku-kasvis)
Tykkäämiset
7 1
Osuvuus
90%


Muut luokittelutiedot

liha, vaikea, munaton, omenaton, pähkinätön, sitrukseton, suklaaton, sisältää viljaa, sisältää munaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää sikaa, sisältää lihaa, sisältää soijaa, sisältää laktoosia

Voileipäkakku (kinkku-kasvis)

14:lle hengelle
Vaikea

Lisää

Ainesosat

  • 75 g
    HK Palvikinkkua
  • 5 kpl
    kirsikkatomaatteja
  • 2 dl
    vettä
  • 10 kpl
    kinkkuleikkelettä
  • 200 g
    Crème Bonjour Ruohosipulia
  • 200 g
    pakasteherneitä
  • 100 g
    Crème Bonjour Maustamatonta
  • 100 g
    Crème Bonjour Maustamatonta
  • 250 g
    porkkanoita
  • 0.8 rkl
    Knorr kasvisliemitiivistettä
  • 1 kpl
    vaaleaa vuokaleipää
  • 1 dl
    ranskankermaa
  • 1 dl
    Becel majoneesia
  • 1 kpl
    maustekurkkua
  • 1 tl
    Sokeria
  • 1 tl
    Sokeria
  • 1 kpl
    ruohosipulinippu
  • 0.2 tl
    suolaa
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Valmista ensin täytteet ja kuorrutus.

Täyte 1 & Kuorrutus: Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma kulhossa. Ota 1,5 dl seosta erikseen kuorrutusta varten ja sekoita kuorrutteeseen majoneesi. Suojaa kuorrute kelmulla ja laita jääkaappiin. Valmista kinkkutäyte sekoittamalla jäljellä jäävään seokseen kuutioitu kinkku ja maustekurkku.

Täyte 2: Yhdistä jäiset pakasteherneet, sokeri ja suola kulhossa. Kypsennä mikroaaltouunissa (750W) 5 minuuttia. Valuta ylimääräinen neste pois ja jäähdytä. Lisää tuorejuusto ja soseuta sauvasekoittimella.

Täyte 3: Laita kuoritut ja paloitellut porkkanat kattilaan. Lisää vettä sen verran, että porkkanat peittyvät. Mausta keitinvesi sokerilla ja suolalla. Keitä kannen alla 15 minuuttia. Valuta porkkanat huolellisesti ja jäähdytä. Soseuta porkkanat ja tuorejuusto sauvasekoittimella.

Leikkaa kaikki reunat pois vuokaleivästä. Leikkaa leipä pituussuunnassa neljään yhtä paksuun osaan. Nosta pohja tarjoilulautaselle, kostuta kasvisliemellä ja levitä päälle hernetäyte. Kostuta uusi leipäkerros ja levitä päälle kinkkutäytettä ja laita sitten taas kostutettu leipäkerros ja päällystä porkkanatäyteellä. Paina leipälevy kanneksi. Kostuta kansi ja peitä kakku kelmulla. Anna vetäytyä jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään. Kuorruta kakku ja koristele reunat hienonnetulla ruohosipulilla. Koristele pinta leikkerullilla, puolitetuilla kirsikkatomaateilla ja tuoreella yrtillä.