Yotam Ottolenghin lihapullat (Chez Jasun versio)
Tykkäämiset
2 1
Osuvuus
75%


Muut luokittelutiedot

pihvit ja pyörykät, pääruoka, vähälaktoosinen, kohtuuajassa, keskitaso, sisältää laktoosia, sisältää munaa, sisältää valkosipulia, sisältää lihaa, sisältää selleriä, proteiinipitoinen, vähähiilihydraattinen, matalakolesterolinen, vähärasvainen, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää nautaa, sisältää sitrusta

Yotam Ottolenghin lihapullat (Chez Jasun versio)

5:lle hengelle
Kohtuuajassa
Keskitaso

 

Mukavan mausteiset lihapullat

Lisää

Ainesosat

  • 600 g
    jauhelihaa
  • 1 kpl
    sipuli
  • 1 kpl
    viipale kuivaa leipää
  • 1 kpl
    pieni kourallinen silolehtipersiljaa
  • 1 kpl
    kananmuna
  • 2 rl
    oliiviöljyä
  • 3 kpl
    varsisellerin varsia
  • 2 kpl
    valkosipulin kynttä
  • 0.5 tl
    kurkumaa
  • 0.5 tl
    kuminaa
  • 0.5 tl
    kanelia
  • 1.5 tl
    fenkolisiemeniä
  • 1 tl
    savustettua paprikaa
  • 2.5 dl
    kasvislientä
  • 0.5 kpl
    sitruunan mehu
  • 3 rkl
    turkkilaista jogurttia
  • 1 kpl
    suolaa
  • 1 kpl
    mustapippuria
 

Ohjeet

Sekoita kulhossa liha, pilkottu sipuli, murennettu leipä, silputtu persilja, muna, maustepippuri sekä 1 tl suolaa ja mustapippuria. Muotoile massasta käsin pitkulaisia pullia.

Kuumenna öljy kannellisessa kasarissa tai padassa ja paista pullia muutama minuutti parissa erässä.

Nosta lihapullat pois ja lisää kasariin pilkotut sellerit ja valkosipulit sekä loput mausteet. Paista kovalla lämmöllä muutama minuutti. Laita lihapullat takaisin pannuun, lisää kasvisliemi, sitruunamehu ja 1 tl suolaa. Kiehauta ja anna porista hiljakseen puolisen tuntia. Poista kansi ja jatka keittämistä vielä kymmenisen minuuttia, jotta liemi sakenee.

Anna ruoan seistä hetki ja mausta tarvittaessa maun mukaan. Sekoita mukaan jugurtti ja koristele silolehtipersiljalla tai kevätsipulilla.