Tallennettavan ostoslistan nimi:
Haluatko varmasti tyhjentää koko ostoslistan?

Huom! Etelä-Suomen alueella voi tilauksissa ilmetä myöhästymisiä johtuen sääolosuhteista.

Muut luokittelutiedot
Ainesosat
-
1 kpl(n. 1kg)kevyesti suolattu kalkkunan rintafilee
- Marinadi
-
3 rklöljyä
-
1sitruunan mehu
-
2viipaloitua valkosipulinkynttä
-
2 tlyrttimausteseosta
-
1 tlrouhittua mustapippuria
- Kuorrutus
-
0marinointiliemi valkosipulinkynsineen
-
2 dltuoreita yrttejä esim. basilikaa tai persijaa
-
1 dlvahvaa juustoraastetta
-
1 viipalevaaleaa paahtoleipää
-
1.5 rkloliiviöljyä
- Paistamiseen
-
0öljyä
Ohjeet
Sekoita marinadin aineet keskenään. Kaada marinadi kalkkunan rintafileen päälle tasaisesti. Nosta filee marinoitumaan 5-6 tunniksi tai yön yli. Nosta kalkkuna pois marinadista ja säilytä marinadi kuorrutukseen. Pyyhi lihan pinta kuivaksi. Sido filee tarvittaessa cocktailtikuilla. Ruskista filee joka puolelta kauniin ruskeaksi. Nosta filee uunivuokaan ja kaada päälle paistorasva. Kypsennä fileetä ensin 250 asteessa 20 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeksi ja nosta filee uunista. Valmista kuorrutus. Hienonna tehosekoittimessa yrtit, juustoraaste ja leipä. Lisää marinointiliemi valkosipulinkynsineen sekä oliiviöljyä. Aja tasaiseksi paksuksi tahnaksi. Sivele yrttikuorrutus tasaisesti fileen pintaan ja aseta fileen keskelle paistomittari. Jatka kypsentämistä noin 45 minuuttia tai kunnes mittari näyttää sisälämmöksi noin 70 astetta. Peitä filee kevyesti foliolla noin 15 minuutiksi uunista nostettua. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
© SOK viestintä ja julkaisut