Yrttikuorrutettu kalkkunafilee
Tykkäämiset
5 0
Osuvuus
86%


Muut luokittelutiedot

pääruoka, uunissa, munaton, kana, sisältää viljaa, sisältää gluteenia, sisältää maitoa, sisältää sitrusta, sisältää kanaa, sisältää lihaa

Yrttikuorrutettu kalkkunafilee

4:lle hengelle

Lisää

Ainesosat

  • 1 kpl
    (n. 1kg)kevyesti suolattu kalkkunan rintafilee
  • Marinadi
  • 3 rkl
    öljyä
  • 1
    sitruunan mehu
  • 2
    viipaloitua valkosipulinkynttä
  • 2 tl
    yrttimausteseosta
  • 1 tl
    rouhittua mustapippuria
  • Kuorrutus
  • 0
    marinointiliemi valkosipulinkynsineen
  • 2 dl
    tuoreita yrttejä esim. basilikaa tai persijaa
  • 1 dl
    vahvaa juustoraastetta
  • 1 viipale
    vaaleaa paahtoleipää
  • 1.5 rkl
    oliiviöljyä
  • Paistamiseen
  • 0
    öljyä
 

Ohjeet

Sekoita marinadin aineet keskenään. Kaada marinadi kalkkunan rintafileen päälle tasaisesti. Nosta filee marinoitumaan 5-6 tunniksi tai yön yli. Nosta kalkkuna pois marinadista ja säilytä marinadi kuorrutukseen. Pyyhi lihan pinta kuivaksi. Sido filee tarvittaessa cocktailtikuilla. Ruskista filee joka puolelta kauniin ruskeaksi. Nosta filee uunivuokaan ja kaada päälle paistorasva. Kypsennä fileetä ensin 250 asteessa 20 minuuttia. Laske lämpötila 150 asteeksi ja nosta filee uunista. Valmista kuorrutus. Hienonna tehosekoittimessa yrtit, juustoraaste ja leipä. Lisää marinointiliemi valkosipulinkynsineen sekä oliiviöljyä. Aja tasaiseksi paksuksi tahnaksi. Sivele yrttikuorrutus tasaisesti fileen pintaan ja aseta fileen keskelle paistomittari. Jatka kypsentämistä noin 45 minuuttia tai kunnes mittari näyttää sisälämmöksi noin 70 astetta. Peitä filee kevyesti foliolla noin 15 minuutiksi uunista nostettua. Leikkaa ohuiksi viipaleiksi.

Vastaavia reseptejä

KÄYTTÄJIEN ARVOSTELUJA