Yrttinen antipastopurkki
Tykkäämiset
0 0
Osuvuus
50%


Muut luokittelutiedot

translation missing: fi.recipetag_joulukuun_reseptit, sisältää sokeria, sisältää valkosipulia, sisältää maitoa, välipala, lisäkkeet, gluteeniton, säilöntä, muut

Yrttinen antipastopurkki

4 annosta

 

Sujauta feta ja oliivit mausteiden kanssa purkkiin ja kiikuta jouluksi suolaisen ystävälle. Herkuttelija höystää antipastolla salaatin tai koostaa mehevät herkkuleivät purkin antimilla.

Lisää

Ainesosat

  • 400 g
    fetajuustoa
  • 5 dl
    oliiveja
  • 5 dl
    rypsiöljyä
  • 1.5 dl
    valkoviinietikkaa
  • 0.8 dl
    (3/4 dl) juoksevaa hunajaa
  • 2 tl
    mustapippuria
  • 2 tl
    kuivattua basilikaa
  • 2 tl
    kuivattua oreganoa
  • 2 tl
    kuivattua timjamia
  • 1 tl
    kuivattua rosmariinia
  • Valkosipulit
  • 4 kpl
    kokonaista valkosipulia
  • 1 dl
    valkoviinietikkaa
  • 2 rkl
    sokeria
  • 1 dl
    vettä
  • 1 tl
    suolaa
 

Ohjeet

Tee valkosipulit. Kiehauta liemen ainekset ja lisää kuoritut kynnet. Keitä 5 minuuttia. Jäähdytä liemessä ja laita maustumaan jääkaappiin 1–2 tunniksi.

Kuutioi feta, valuta oliivit ja valkosipulit. Yhdistä kulhossa. Sekoita toisessa kulhossa öljy, etikka, hunaja ja mausteet.

Jaa fetat ja oliivit purkkeihin, kaada marinadi päälle. Lisää tarvittaessa öljyä. Anna maustua jääkaapissa 2–3 päivää. Antipasto säilyy jääkaapissa noin 2 viikkoa.